Voor ieder wat wols! Ook als je allergisch bent voor wol…

Wol is een van de fijnste materialen voor kleding. Het is zacht, ademend, warmte regulerend, zelf reinigend, omhullend, rekt mee en het ideale materiaal om laagjes op te bouwen. Maar sommige kinderen en volwassenen zijn allergisch of gevoelig voor wol. Gelukkig is daar nu een oplossing voor, zodat iedereen kan genieten van de voordelen van wol. In deze blog nemen we je mee in onze collectie van Joha. Joha is een duurzaam merk dat biologisch wollen kleding maakt. Vier soorten wol wel te verstaan: 100% merinowol, wolzijde, wolkatoen en wolbamboe.

100% merino wol

De collectie van 100% merinowol is perfect voor de herfst en lente en als laagjes tijdens de winter. De wol is zacht en kriebelt niet. Wol is zelfreinigend dus je hoeft het niet zo vaak te wassen als katoen: gewoon even uithangen, bijvoorbeeld buiten of in de badkamer. Als je het wast, doe dit dan op een speciaal wolprogramma of met de hand en een wolwasmiddel. Vlekjes kun je behandelen met ossengalzeep en laten drogen in de zon. Een andere reden waarom dit materiaal zo fijn is, ook zeker voor kleine kinderen, is dat het de warmte van je eigen lichaam vasthoudt. Wol werkt isolerend. De warmte regulerende kwaliteiten beschermen je kindje dus zowel tegen kou als warmte. Doordat dit materiaal je kind helpt met de temperatuurhuishouding houdt het extra energie over om te groeien en bloeien. Tot slot leent de dikte van het zachte merinowol zich perfect voor laagjes. In de winter houdt een wollen hemd of romper, met daarover heen een wollen long sleeve en daaroverheen een wollen trui of pak je kindje heerlijk warm.

Wolzijde

De wolzijde kleding van Joha bestaat voor 85% uit merinowol en 15% uit zijde. Wolzijde is dunner dan merinowol en op zo’n manier geweven dat het nog ademender is. Wolzijde is perfect voor de zomer: je kindje zal het nooit te warm krijgen in wolzijde. Maar het is toch lekker beschermd en omhuld. Het neemt ook vocht op, waardoor het zelfs op hete dagen een heel prettig materiaal is om in te spelen en slapen. Wolzijde was en behandel je op dezelfde manier als merionowol: zo min mogelijk wassen, altijd op een speciaal wolprogramma of met de hand. Net als wol rekt wolzijde mee met het groeiende lichaam van je kindje. Koop je het een beetje op de groei, dan kan het maanden of jaren mee – afhankelijk van de leeftijd van je kind – vanwege dit de mee rekkende kwaliteiten van het materiaal. Dat maakt het niet alleen duurzamer, maar ook minder duur. Zeker omdat je van wol en wolzijde minder nodig hebt, omdat je het minder vaak hoeft te wassen.

Wolkatoen en wolbamboe

Sommige kinderen en volwassenen zijn helaas allergisch of gevoelig voor wol. Om deze mensen toch te kunnen laten genieten van de voordelen van wol, heeft Joha wolkatoen en wolbamboe kleding ontwikkeld. De binnenkant van de kleding is van katoen of bamboe en de buitenkant van wol. Op die manier komt de wol niet in contact met de huid. Zo blijft het lichaam van je kindje op een goede temperatuur, kan het lekker slapen en vrij spelen, zonder dat het last heeft van een allergische reactie. Een van de extra voordelen van bamboe is dat het een zacht, maar tegelijkertijd sterk materiaal is. Bamboe werkt ook warmte regulerend en omdat het hypoallergeen is, is het geschikt voor alle huidtypen en gevoeligheden. De wolkatoenen kleding is net als de wolbamboe zacht, maar sterk, waardoor de kleding lang mooi blijft en mee gaat.

Je kunt de kleding van Joha hier shoppen!