De 10 mooiste duurzame cadeaus voor pakjesavond

Sint is in het land en alle kinderen tellen af naar pakjesavond. Een spannende tijd, vol magie. De feestdagen staan voor de deur en velen van ons zijn aan het nadenken over hoe we het dit jaar gaan vieren, met wie, wat voor lekkers we gaan eten en welke leuke en mooie cadeautjes we gaan kopen. Daarom hebben we onze 10 mooiste duurzame cadeaus op een rijtje gezet, om inspiratie op te doen!

Speelgoed met een open einde

Speelgoed met een open einde is het einde! Speelgoed met een open einde is speelgoed dat niet “af” is. Je kunt er niet één ding mee, maar talloze dingen. Het wordt ook wel passief speelgoed genoemd. Je kind moet er zelf zijn fantasie op loslaten. Passief speelgoed maakt actieve kinderen: ze leren creëren en eindeloos veel mogelijkheden ontdekken in hun spel. Speelgoed met een open einde is daarom ook ultiem mee-groei speelgoed. Veel van het speelgoed is leuk vanaf 6 maanden tot de bovenbouw van het basisonderwijs. Andere items, die wat kleiner zijn, zijn geschikt voor kinderen boven de 3. Door de jaren heen ontdekken ze verschillende manieren om ermee te spelen en bouwen. Het spel is voortdurend in beweging en dat maakt speelgoed met een open einde een van onze favoriete duurzame cadeaus voor de feestdagen.

1. De regenboog van Grimms

Als je eenmaal ziet dat je dingen kunt maken met de Grimms regenboog, dan ontdek je ook dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. En je kinderen ontdekken dat ook. Eerst doen ze je na, daarna merk je dat er een deurtje open gaat in hun fantasie, hun inzicht en hun belevingswereld. Dat is een deur naar een wereld van oneindig veel mogelijkheden. Als je die binnenstapt ben je rijk. Ontzettend rijk. Want als je zo kunt spelen, hoef je je nooit te vervelen.Ontdek hier 20 dingen die je kunt doen met de Grimms regenboog. En hier vind je 10 zelfgemaakte spellen die je kunt spelen met de Grimms regenboog.

Grimms grimms houten regenboog Grimms houten regenboog

2. Grapat

Net als Grimms is Grapat een duurzaam houten speelgoed merk met prachtig speelgoed met een open einde. De houten popjes van Grapat zijn niet alleen heel leuk om mee te spelen, bijvoorbeeld in het fantasiespel, maar ook goed voor de fijnere motoriek. Kinderen kunnen de popjes in de bakjes stoppen en ze er weer uit halen. Ze kunnen ook oefenen met kleur: het juiste popje in het juiste bakje. Maar deze set van Grapat is ook een weekkalender. Ieder popje staat voor een dag van de week. Zo kunnen kinderen oefenen met het herkennen en beleven van de verschillende dagen van de week.

Grapat

Lekker sjezen

3. Way to Play

De rubberen autobanen van Way to Play zijn niet alleen oersterk, ze kunnen ook tegen water. Je kunt er dus ook mee in bad, onder de douche en op het strand spelen. Je kind kan verschillende routes aanleggen door het huis, over de vloer en over meubels heen. We hebben verschillende sets van Way to Play, van 12 delig tot 40 delig, waardoor je kleinere of grotere autobanen kunt bouwen of een uitbreiding kunt aanschaffen. Ze zijn hier verkrijgbaar!

way to play  way to play

4. CandyLab

De grappigste autootjes vind je bij het merk CandyLab. In de mooiste kleuren en met de leukste vormpjes en versieringen. Foodtrucks, stoere bolides, taxi’s, politiewagens, brandweerauto’s: je vindt ze allemaal hier. En ze zijn ook nog eens super sterk. En dat is wel nodig, want een auto rijdt niet alleen maar, soms vliegt hij ook door de kamer. Prachtige duurzame cadeaus voor de feestdagen en echte collectors items. Dus als de kinderen ermee zijn uitgespeeld, kunnen ze worden uitgestald.

candylab candylab candylab

Verdwijnen in een fantasiewereld

5. Houten poppenhuizen

Kinderen vinden het heerlijk om in hun fantasie te leven en spelen. Poppen spel is ultiem fantasiespel. De poppen verzorgen, aankleden, voeden, verschonen. Hele werelden kletsen en bedenken kinderen bij elkaar. Een poppenhuis is een heerlijke manier om dat fantasiespel uit te bereiden en zijn hele mooie duurzame cadeaus. We hebben prachtige houten poppenhuizen van het Poolse merk Zesklejki. De poppenhuizen zijn modulair en eenvoudig in elkaar te zetten zonder gereedschap. We hebben ze met en zonder print. Het echte leven naspelen en een gezellig huisje bouwen voor de liefste popjes. Of muisjes! Want het kan ook zomaar een muizenhuis worden…

zesklejki magic childhood poppenhuis

6. Maileg muisjes

Maileg muisjes zijn altijd een goed idee voor de feestdagen. De muisjes zelf, maar ook de super schattige en mooie meubeltjes en accessoires van Maileg zijn een prachtige cadeautip voor de feestdagen. Neem gerust een kijkje in onze Maileg collectie en stel je voor hoe je kindje het muizenhuis kan inrichten en heerlijk mee kan spelen!

maileg princes muis in luciferdoosje kleine zus maileg kerst muis santa house bag

Bouwen en creëren

7. Janod Planeten

De 36 delige bouwset van Janod is een geweldig cadeau voor alle kinderen die van planeten, raketten, ruimtevaarders en de ruimte houden. Een balans spel van duurzaam hout. Kinderen tussen de 2 en 6 jaar kunnen oefenen met de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht en geduld. Je kunt de bouwst op allerlei verschillende manieren opbouwen door de figuurtjes en de plankjes steeds weer anders neer te zetten. Hoe hoog kan jij komen?

Janod

8. Hey Clay Poop Oops

In onze andere cadeaublogs kwam Hey Clay ook al tevoorschijn. Dit merk is gewoon té leuk om niet mee te nemen in onze ultieme cadeau gids voor pakjesavond. Met behulp van een app word je stap voor stap uitgelegd hoe je de diertjes, monsters en andere wezentjes van Hey Clay kunt opbouwen. In de Poop Oops set zitten 16 potjes klei voor hele grappige drollen en figuurtjes. Gegarandeerd een succes!

Hey Clay Poop Oops

Lezen, puzzelen en luisteren

9. Verhalenorkest boek en boek

Je kent de Verhalenorkest boeken vast! De prachtig geillustreerde boeken met klassieke muziek zijn een van de allermooiste interactieve boeken die er zijn. Kinderen kunnen heerlijk verdwijnen in de prachtige verhalen en klassieke muziek. Nu heeft Het Verhalenorkest ook muziekpuzzels! Van de klassieke muziekstukken en verhalen als Notenkraker, Het Zwanenmeer en Doornroosje. Je zet de puzzel in elkaar, drukt op de knop en de muziek wordt afgespeeld!muziekpuzzel-het-zwanenmeer-

10. Het grote bomenboek

In dit prachtige boek duiken we in de fascinerende wereld van bomen. Ontdek hoe een boom groeit, welke dieren er hun thuis van maken, hoe gigantisch de grootste boom is, hoe oud een boom kan worden en de diversiteit aan bomen over de hele wereld. We gaan ook in op de rol van bomen in verschillende culturen, religies en in de geschiedenis. Maak kennis met indrukwekkende houtconstructies, spectaculaire boomhutten, boten en prachtige houten muziekinstrumenten. Een heel mooi duurzaam cadeau voor basisschoolkinderen.

Het grote bomen boek Kleine Planeet