De 5 mooiste duurzame Kerstcadeaus voor kinderen

Sint Nicolaas is weer vertrokken en het volgende mooie jaarfeest staat voor de deur. Kerstmis, het feest van licht, hoop en liefde. De adventstijd is een prachtige tijd, vol magie en anticipatie. Als je Kerstmis met duurzame cadeaus wilt vieren, hebben we een heerlijke blog met inspiratie voor je! We hebben de 5 mooiste cadeaus voor je op een rijtje gezet. Dus als je op zoek bent naar duurzame Kerstcadeaus voor kinderen, lees dan gauw verder!

1. Stapelstenen

Stapelstein®-Original-Set-3-Secondary-Classic Stapelstein®-Original-Set-6-Rainbow-Classic

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de prachtige stapelstenen van Stapelstein. Sinds kort mogen we dit mooie, duurzame merk verkopen, online en in onze speelgoedwinkel aan de Botermarkt in Leiden. Deze stapstenen en balance boards zien er niet alleen mooi uit, maar ze bieden ook eindeloos vermaak, stimuleren actief spelen, dragen bij aan de ontwikkeling en zijn ontzettend duurzaam. Ze gaan echt jarenlang mee. Het merk Stapelstein uit Duitsland richt zich op zitten, bewegen, spelen en balanceren. Perfect voor kinderen vanaf 1 jaar.

Met Stapelstein kun je:

  • ZITTEN, lekker samen in een kring. Maak stoelen zo hoog of laag als je wilt en kies je favoriete kleur.
  • LEREN over kleuren, of begin met stapelen en laat de kids tellen hoeveel stenen ze gebruiken.
  • SPELEN met het bouwen van grote of kleine creaties. Stapel ze op, sorteer ze, verberg ze of speel “De vloer is lava”.
  • BALANCEREN door de stenen uit elkaar te leggen, op te stapelen of te combineren met een balance board.

2. Magnetische tegels

MagnaTiles-Arctic-Animals-Set-25-pcs MagnaTiles-Dino-World-40-piece-set MagnaTiles Xtras Roads

Magna-tiles is ook zo’n prachtig duurzaam cadeau waar eindeloos mee gespeeld kan worden. Klassiek speelgoed met een open einde, maar dan in een nieuw jasje. Gemaakt van het beste materiaal, zonder BPA, ftalaten en latex, want ze gebruiken enkel food-grade ABS-plastic. Met de magnetische tegels kun je allemaal verschillende werelden en gebouwen bouwen. Een cadeau dat de fantasie eindeloos blijft stimuleren en goed is voor de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Hier kunnen ze zich goed mee vermaken in de vakantie! Ideale duurzame Kerstcadeaus voor kinderen dus!

3. Lekker fietsen

Trybike-steel-groen-driewieler

Een duurzame cadeau tip voor de beginnende fietsers! Met de gezellige Trybike Steel Driewielers kan jouw kleintje lekker rondtoeren en spelenderwijs de balans vinden voordat het tijd is voor een echte fiets. De driewieler is uitgerust met zachte handvatten, een verstelbaar zadel en extra brede 12 inch luchtbanden voor optimaal comfort. Met de slimme control disk bij het achterwiel pas je eenvoudig de hoogte en wielbasis aan, zodat je kindje heerlijk kan scheuren door de kamer, de tuin of op de stoep.De Trybike Loopfiets is er voor de kleintjes vanaf 15 maanden tot zo’n 2,5 jaar oud. En voor extra plezier zitten er ook nog twee vellen met stickers bij.

4. Magische boeken

Boeken zijn prachtige duurzame Kerstcadeaus voor kinderen. Heerlijk knus samen voorlezen op de bank of in bed voor het slapen gaan. Of lekker zelf plaatsjes kijken en magische werelden ontdekken. We hebben een mooie selectie, kleurrijke boeken voor verschillende leeftijden. Voor deze blog zetten we er graag een paar in het zonnetje. Maar kom vooral langs in de winkel, want daar hebben we nog véél meer prachtige voorleesboeken, leesboeken, muziekboeken, zoekboeken en prentenboeken.

Klik op de foto en dan opent het linkje naar het betreffende boek in een nieuw venster.

De Verhalenorkest De Notenkraker Kleine Planeet  Luister naar de muziek boek Kleine PlaneetEen schat aan verhalen voor kinderen vanaf 5 jaarKinderencyclopedieIets wat sneeuw heet

5. Spelen en stapelen met houten dieren

De houten dieren van Holztiger zijn ook echt zo’n cadeau dat jaren en jarenlang leuk blijft. Vanaf 6 maanden kunnen kinderen de grotere dieren al vasthouden, voelen, bewonderen. Als ze ouder worden kunnen de houten dieren in het fantasiespel worden meegenomen. En heel erg tof: je kunt de dieren stapelen! Dus als je meerdere Holztiger dieren hebt, kun je allerlei soorten torens bouwen. Super spannend natuurlijk! Want hoe zet je de dieren neer? Zullen ze blijven staan? Een heerlijke uitdagende bezigheid. En de dieren staan ook nog eens prachtig in de speelgoedkast en op de seizoenstafel. Ultiem speelgoed met een open einde! Kortom, duurzame Kerstcadeaus voor kinderen!

holztiger

Fijne Kerstdagen!