De 12 mooiste kraamcadeautjes

Ben je op zoek naar een bijzonder kraamcadeautje? We hebben de 12 mooiste, zachtste, liefste en leukste kraamcadeautjes op een rij gezet. Van heerlijk zachte wollen slofjes en mutsjes tot prachtige kinderkamerdecoratie. Van prakstische cadeautjes tot de allerschattigste tuttels en knuffels. Met deze cadeaus weet je zeker dat je iets bijzonders geeft, wat lang gekoesterd zal worden.

Wol is altijd een goed idee voor kraamcadeautjes

Een van de meest zachte en omhullende kraamcadeautjes die je kunt geven is wol. Wol is niet alleen zacht, het is ook warmteregulerend, zelfreinigend en het rekt mee, waardoor de baby het lang aan kan. In deze blog kun je meer lezen over wol; de verschillende soorten wol en de voordelen ervan voor ouder en kind. We hebben een aantal van onze wol favorieten voor de kraamtijd op een rij gezet. Door op de linkjes te klikken kom je gelijk uit bij de producten!

Kleine Planeet wollen kraamcadeautjes joha Kleine Planeet wollen kraamcadeautjes

 • De merinowollen slofjes van Engel-Natur en Hvid, om de voetjes lekker warm te houden in de kinderwagen of draagzak
 • Wollen mutsjes van Disana, Hvid en Engel-Natur, of ga voor wolzijde van Joha omdat baby’s veel warmte verliezen via hun hoofdje
 • Wollen babykleding, zoals rompertjes, broekjes, vestjes en pakjes, van Joha, Engel-Natur en Disana
 • Wollen slaapzakken, van Disana of Hvid. Ze rekken lekker mee, waardoor de baby er lekker lang in kan slapen
 • Wollen dekentjes, van Disana of Hvid. Een heerlijk zachte omhulling voor in het wiegje, kinderwagen en later als tuttel of speeldekentje

De liefste decoratie voor de kinderkamer en babywagen

Wil je graag iets bijzonders geven voor de kinderkamer of ben je op zoek naar een cadeau dat de visuele waarneming en fijne motoriek stimuleert? Ook dan hebben we weer onze favoriete kraamcadeautjes op een rij gezet. Van de mooiste wollen mobiles en wagenspanners, gemaakt door vrouwen in Nepal, tot de meest magische lampjes voor de kinderkamer.

Kraamcadeautjes Kleine Planeet Sjaal met verhaal kadotjes

 • Een mobile van Gamcha, verkrijgbaar in allerlei soorten uitvoeringen, zoals eenhoorns, flamingo’s, regenbogen en zwanen
 • De wagenspanner van Gamcha, zijn een prachtig en stimulerend cadeau, waar de baby lekker naar kan kijken in de kinderwagen
 • Houten lampjes van Houtlokael, prachtig zacht licht voor de babykamer, met wisselende kaarten of magisch houten snijwerk

Zachte knuffels en tuttels om heel lang te koesteren als kraamcadeautjes

Knuffels en tuttels kunnen zoveel troost bieden. De lieve, zachte knuffeltjes en doekjes nemen een vertrouwde geur aan waardoor de baby lekkerder slaapt en sneller tot rust komt. Maar de favoriete knuffels en zachte popjes brengen ook veel plezier, naar mate de baby ouder wordt en meer vormen en kleuren gaat onderscheiden. En nog later wordt het een diep gekoesterd voorwerp, wat vaak nog tot in de volwassenheid wordt bewaard! Kortom, het zijn altijd prachtige kraamcadeautjes. We hebben een paar van onze favoriete zachte knuffels en tuttels, met linkjes naar de producten, voor je op een rij gezet.

Kleine Planeet Little Dutch poppen kadotjes Kleine Planeet Hvid knuffeldoekje konges slojd bijtringen

 

 • Merinowollen knuffeldoek van Hvid, die lekker de geur van mama kan aannemen
 • Zachte knuffelpoppen van Little Dutch, in verschillende uitvoeringen en met verschillende huidskleuren
 • Een zachte Teddybeer van Maileg
 • De bijtringen van Konges Slojd komen in de meest prachtige uitvoeringen en zijn ideaal voor doorkomende tandjes en in bad