10 cadeautjes onder de 20 euro voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar

De feestdagen staan voor de deur en we helpen je graag met inspiratie opdoen voor mooie en duurzame cadeaus. In deze blog 10 cadeautjes voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Alle cadeautjes zijn onder de 20 euro en velen onder de 15 en 10 euro. Ideaal als schoencadeautjes, Sinterklaasavond of Kerstmis. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een kind uit de onderbouw? Lees dan gauw verder!

1. Bouw je eigen kaleidoscoop

Een heerlijk creatief cadeau: het bouw je eigen kaleidoscoop pakket van Djeco (€15,95). Eigenlijk twee cadeaus in één. Het is een leuke en uitdagende knutselset, waar kinderen vanaf 7 jaar lekker mee aan de slag kunnen in de vakantie. En daarna heb je een hele mooie kaleidoscoop waar je mee kunt spelen en allerlei prachtige vormen en figuren in kunt ontdekken.

duurzame cadeaus

2. Haarmascara

Veel kinderen vinden het super leuk om te experimenteren. Met de Namaki haar mascara kun je dit op een veilige manier doen. De haarmascara is gemaakt van natuurlijke, veganistische en biologische ingredienten. Je kunt je haar of lokken haar er tijdelijk een mooie kleur mee geven. De haarmascara is gemakkelijk uitwasbaar met shampoo. De mascara kost €12,95 en hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

haar mascara

3. Spelletjes van Djeco

De spelletjes van Djeco zijn fijne duurzame cadeaus. Ze zijn beschikbaar in verschillen thema’s, soorten en prijsklassen. Ontzettend leuk als schoencadeautjes, verjaardagcadeautjes en voor onder de boom. Lekker knus samen spelletjes spelen in de herfst en winter. De Djeco spellen die we hebben geselecteerd zijn vanaf een jaar of 7/8 en leuk tot op hoge leeftijd! ABC Miam (€10,95) is een grappig dierenspel waar kinderen spelenderwijs met letters aan de slag gaan. Spooky Boo (€10,95) is een spannend geheugenspel met geesten en spoken. Magical School (€8,95) is memory, maar dan magisch, met heksen en tovenaars. Of wat dacht je van Poker Junior (€13,95)! Het klassieke pokerspel, maar dan voor beginners.

Djeco spelletjes

4. Voor kleine en grote geheimen

We hebben verschillende prachtige dagboeken, waar kinderen vanaf 6 jaar hun geheimen aan kunnen toevertrouwen. Met een echt slotje en gelineerd papier is deze secret diary van Djeco (€8,95) een gekoesterd schoencadeautje. Of misschien een stoer piratendagboek met een magic pen (€10,95), waar je de route naar een grote schat in kunt opschrijven met onzichtbare inkt!

duurzame cadeaus voor sinterklaas

5. Zelf sieraden maken

Met deze mooie set van Janod (€15,99) kun je je eigen sieraden maken, met bloemen, bedeltjes van dieren en prachtige kleuren lint. Ook echt zo’n twee-in-één cadeau. Je kind beleeft plezier aan het maken en daarna aan het dragen of weggeven van de mooie sieraden. Een cadeau dat de fijne motoriek en de creativiteit stimuleert. Leuk voor alle creatievelingen vanaf 6 jaar.

zelf sieraden maken

6. Dino's, beesten en monsters kleien

We noemden het al in onze blog met 10 cadeau ideeen voor kleuters: de klein van Hey Clay. Een gegarandeerd succes. De grappige dieren, dino’s en monsters zijn een feestje om te maken. In de app van Hey Clay wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ieder wezentje kunt opbouwen. De uitkomsten zijn vaak grappig en altijd een succes. Hey Clay komt in verschillende varianten, vanaf €5,95.

duurzame cadeaus Hey Clay

7. Glimmen met Janod

Een kleurrijk, glanzend en laagdrempelige knutselbox van Janod. Met glimmende lovertjes kun je de draken versieren en omtoveren tot echte magische wezen. Heerlijk voor een regenachtige dag of om mee te nemen naar een cafe of restaurant zodat je kind lekker kan knutselen tijdens het wachten. De draken set kost €13,50 en is hier verkrijgbaar.

duurzame cadeaus

8. Oefenen met schrijven

De mooie schrijfboekjes van Janod zijn ideaal om in te oefenen met schrijven. De bladzijdes bevatten kleurrijke illustraties en voldoende ruimte tussen de lijntjes voor kinderen die aan het leren schrijven zijn. Met een handig elastiek kan het boekje gesloten worden. Een leuk schoencadeautje, voor €9,99.

Kleine Planeet Leiden

9. Glitter feest

Met deze complete knutselset van Djeco kun je 4 schilderijtjes omtoveren tot ware kunstwerkjes. De doos bevat steentjes, glitters en handige tools om de vogels te transformeren tot glinsterende en stralende paradijsvogels. Daarna kun je ze ophangen, inlijsten of weggeven. Deze mooie set is hier verkrijgbaar voor €19,95.

Knutselen in de vakantie

10. Puzzelen met Janod

Puzzels zijn altijd mooie duurzame cadeaus. Maar de puzzels van Janod zijn echte pareltjes. Zoals deze dromerige puzzel van moeder met kinderen. Een prachtig cadeau voor een kindje met een baby broertje of zusje (op komst). Of deze geweldige puzzel van dino’s en dieren in het museum. Met 100 stukjes zijn ze geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Gezellig om samen te doen op Sinterklaasavond of Kerstavond. Lekker knus aan tafel, gehuld in wollen kleding, met een kaarsje en lekker eten. De puzzels zijn er in verschillende uitvoeringen en kosten €19,99.

Janod Puzzel Janod Puzzel

Nog meer inspiratie opdoen voor duurzame cadeaus voor de feestdagen? Kom gezellig langs in onze speelgoedwinkel aan de Botermarkt 25 in Leiden!