10 leuke knutselactiviteiten voor de Kerstvakantie

De Kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent behalve er fijn op uit ook veel gezelligheid thuis, knusse avondjes met elkaar of regenachtige dagen binnen. Knutselen is dan een heerlijke bezigheid. Zowel samen als alleen. Daarom hebben we 10 leuke knutselactiviteiten voor je op een rijtje gezet. Van laagdrempelig en kant & klaar tot wat uitdagender, voor grotere kinderen. Ideaal ook voor in de trein of auto of als jullie ergens op bezoek zijn met de feestdagen.

1. Uitwisboek met Eenhoornspelletjes

Dit eenhoornboek is perfect voor onderweg. Het komt met een uitwisbare stift, waardoor je kindje gemakkelijk in de auto, in de trein, in een cafe of bij opa en oma op de bank kan tekenen en spelen. Er staan doolhoven, zoek de verschillen, puzzels en tekenopdrachtjes in. Tegelijktertijd is het een kleurrijk boek vol prachtige eenhoorn afbeeldingen en een voorleesboekje.

knutselactiviteiten

2. Brush pen box

Deze prachtige stiften nodigen direct uit tot tekenen. In de box zitten maar liefst 24 viltstiften in mooie, heldere kleuren. De handige bewaardoos helpt om de stiften bij elkaar te houden of mee te nemen onderweg. Een van de fijnste knutselactiviteiten voor een regenachtige dag: lekker samen kleurplaten of mandala’s invullen of zelf de fantasie de vrije loop te laten gaan en lekker tekenen. Misschien met een gezellig luisterboekje aan… even rust!

Djeco stiften

3. Bijenwas

Ken je bijenwas al? Dit prachtige knutselmateriaal leent zich ideeal voor een koude winterdag. Je moet het namelijk eerst tussen je handen opwarmen, om het zacht te maken. Dus pak een kopje thee erbij, zorg dat je het lekker warm hebt en maak de bijenwas soepel en klaar voor gebruik. Wat je ermee kunt? Wat je maar wilt! Je kunt dieren kneden, kerstmannetjes, boompjes, bloemetjes, huisjes, een Kerststal of versieringen voor in de Kerstboom. En het is keer op keer herbruikbaar!

bijenwas

4. Stickerboeken

Altijd een goed idee: stickerboeken! We hebben allerlei soorten stickerboeken in onze speelgoedwinkel op de Botermarkt 25 in Leiden. Van Dino’s tot eenhoorns en prinsessen. Kleed de prinsessen op hun allermooist aan of breng de spannendste dinosaurussen tot leven. Stickerboeken zijn ideale knutselactiviteiten voor onderweg of voor tijdens een schermvrij Kerstdiner.

stickerboeken

5. Glimmertjes plakken

Janod heeft super leuke kant en klare paketten voor knutselactiviteiten. Dit is een kleurrijk, glanzend en laagdrempelige knutselbox van Janod. Met glimmende lovertjes kun je de draken versieren en omtoveren tot echte magische wezen. Heerlijk voor een regenachtige dag of om mee te nemen naar een cafe of restaurant zodat je kind lekker kan knutselen tijdens het wachten. De draken is hier verkrijgbaar.

knutselactiviteiten


Lees ook: 10 cadeautjes onder de 20 euro – voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar


6. HeyClay!

Dit blijft een van onze favoriete knutselactiviteiten: de klei paketten van HeyClay. We hebben allerlei soorten, zowel groot als klein. Je vindt ze hier. Met behulp van een app word je stap voor stap uitgelegd hoe je de diertjes, monsters en andere wezentjes van Hey Clay kunt opbouwen. Heel gezellig om samen te doen met kleuters, maar schoolkinderen kunnen de stappen ook al zelf volgen in de app. Gegarandeerd speelplezier en een super leuke cadeautip.

HeyClay knutselactiviteiten

7. Straalvliegtuigen vrouwen

Een heerlijke uitdaging voor wat oudere kinderen: vliegtuigjes vouwen! Maar dan de aller aller coolste natuurlijk. In dit boek vind je maar liefst 100 straalvliegtuigen, die je kunt vouwen en vervolgens kunt laten vliegen. Hoe gezellig om samen te doen! Misschien ben je met de feestdagen met meerdere neefjes en nichtjes bij elkaar. Een volwassene erbij die de activiteit kan begeleiden en kan helpen als kinderen vastlopen en daarna een wedstrijdje ver vliegen!

straaljagers vouwen

8. Djeco Mozaiek

We schreven er in onze Djeco blog al over: de heerlijke knutselpakketten van dit mooie merk. Deze stoere space robots kun je zelf in elkaar mozaieken. In de doos vind je 4 kaarten van spannende magische ruimtewezens en 12 kleuren glimmende plakmozaiek. Een heerlijke bezigheid voor de fijne motoriek. Dit creatieve cadeau is leuk voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Het is hier verkrijgbaar.

Djeco Mozaiek

9. Stempelen met je vingers

Een heerlijk cadeau voor de tastzin: lekker stempelen met je vingers. In deze stempelboeken vind je allerlei leuke opdrachtjes om te stempelen. Zo kan je kindje verschillende vormen stempelen, dieren of dino’s opbouwen en grappige spelletjes doen. Usborne is gespecialiseerd in het maken van prachtige knutsel-, zoek- en stickerboeken. We hebben een heerlijk creatief assortiment in onze speelgoedwinkel.

stempel kussen

10. Gewoon lekker kleuren, maar dan met een Kerst sparkle

Kleurboeken doen het altijd goed. Soms is het gewoon fijn om een mooie kleurplaat in te kleuren. De prachtige kleurplaten in dit Glitter Kleurboek zijn net even anders dan andere kleurboeken. Er zitten feestelijke glitters verstopt in het papier, waardoor je tekening een nieuwe dimensie krijgen. Perfect voor de feestdagen, een beetje extra sparkle!

knutselactiviteiten

Op zoek naar nog meer knustselactiviteiten? Neem hier een kijkje!