AFKOELINGSPERIODE EN RETOURNEREN

Het kan gebeuren dat je een product hebt gekocht dat niet aan de verwachtingen voldoet. In het kader van de Wet Kopen op Afstand heb je bij het doen van aankopen via Internet recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen na aflevering van het product. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen.

Let op! 

  • Artikelen die speciaal voor u worden besteld, zoals de lampen van het Houtlokael met gegraveerde naam erin, kunnen niet geretourneerd worden.
  • Fopspenen en spenen voor flessen kunnen uit hygiënische overwegingen niet geretourneerd worden
  • SALE artikelen (vanaf 40% of meer) kunnen wij niet retour accepteren, behalve als wij vooraf anders hebben afgesproken.

Artikelen kunnen alleen worden geretourneerd indien aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

 • Retourzendingen dienen vooraf, binnen 14 dagen na ontvangst, onder vermelding van bestelnummer via email aan info@kleineplaneet.nl gemeld te worden. Niet aangemelde retourzendingen worden niet in behandeling genomen.
 • Na uw retourmelding heeft u maximaal 14 dagen om het product te verzenden. Artikelen die niet binnen 14 dagen na melding geretourneerd zijn, zullen niet worden geaccepteerd.
 • Het product dient goed, in de staat waarin u het hebt ontvangen, met kaartjes en in de originele verpakking geretourneerd te worden.
 • Als het product zichtbaar gebruikt, gewassen of beschadigd is, zal geen vergoeding plaatsvinden.
 • Kleine Planeet kan speciaal voor de klant bestelde artikelen niet retour nemen.
 • Fopspenen en spenen voor flessen kunnen i.v.m. hygiëne niet retour worden genomen
 • De kosten voor het retourneren van artikelen zijn voor uw eigen rekening. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Het advies is dan ook om de retourzending altijd als pakket met track en trace te verzenden en de verpakking te gebruiken waarin u uw bestelling van ons heeft ontvangen.

Nadat wij uw retourzending hebben ontvangen, zullen we deze beoordelen en u een ontvangstbevestiging per e-mail zenden.

Na een succesvolle ontvangst en afhandeling van uw retourzending storten wij uiterlijk binnen 5 werkdagen het aankoopbedrag terug op het door u verstrekte rekeningnummer.

Artikelen kunnen natuurlijk ook binnen 14 dagen na ontvangst in onze winkel in Leiden worden geruild. Neemt u dan wel de kassabon of de bon van de internetbestelling mee.

U kunt het artikel/de artikelen retourneren aan:

Kleine Planeet
Botermarkt 25
2311 EN Leiden